طرح تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس  به طور رسمی به بهره برداری رسید

کوش نیوز- با حضور معاون وزیر نفت و رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، طرح تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس از خط انتقال گوره - جاسک با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز و سرمایه‌گذاری حدود ۳۲ میلیون یورو به طور رسمی به بهره برداری رسید.
کد خبر : 7513
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۲
طرح تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس  به طور رسمی به بهره برداری رسید

 احمد هاشمی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس در این آیین  با بیان اینکه تنها پالایشگاهی در کشور بودیم که خوراک مورد نیاز خود را از طریق کشتی دریافت می کرد گفت : پیش از بهره برداری از خط لوله گوره-جاسک روزانه چیزی حدود ۳۵۰ هزار بشکه خوراک و میعانات گازی از طریق کشتی حمل می شد‌ که با اجرایی شدن این طرح دیگر نیازی به تامین خوراک از طریق کشتی نیست و تنها میعانات مورد نیاز که حدود ۳۰ هزار بشکه در روز است از طریق کشتی تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه اجرای این پروژه به لحاظ استراتژیکی و زیست محیطی دارای اهمیت است اضافه کرد: این پروژه نمونه موفقی از هم‌افزایی بین بخش‌های مختلف صنعت نفت است که سبب صرفه‌جویی و کاهش هزینه انتقال خوراک نزدیک به ۸۰ میلیون دلار در سال خواهد شد.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس ابراز کرد :  قرارداد این پروژه در آبان ۱۳۹۹ با شرکت مارون مکانیک منعقد شد و عملیات اجرایی آن در مدت ۱۶ ماه به پایان رسید.

هاشمی تاکید کرد :این پروژه در دو بخش، انشعاب از خط لوله گوره-جاسک تا تأسیسات میترینگ در شمال پالایشگاه به طول ۳۷ کیلومتر و خط لوله تأسیسات میترینگ تا محل اتصال به خط لوله ورودی پالایشگاه به طول ۵/۵ کیلومتر تعریف شده که گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و تولیدات پالایشی کشور است.

خط لوله تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس نماد توانمندی بومی و خودکفایی ملت ایران است

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: امروز شاهد بهره برداری از یکی از دستاورد های کشور عزیزمان در حوزه انرژی و زیر ساختهای کشور هستیم که نمادی از توانمندی بومی و خودکفایی ملت ایران است.

حجت الاسلام و المسلمین موسی احمدی با بیان اینکه بهره برداری از این خط فصل نوینی در توسعه انرژی کشور محسوب می شود اضافه کرد : این پروژه نه تنها زیر ساختی برای تامین انرژی است بلکه یک پروژه استراتژیک است که نقش محوری در بهبود امنیت انرژی کشور ایفا می‌کند.

 

وی ابراز کرد :این پروژه آغازی برای عبور از خام فروشی و تولید ارزش افزوده است زیرا در شرایطی متخصصان داخلی و مهندسین ما توانستند این طرح بزرگ ملی را تحقق بخشند که کشور تحت شدیدترین تحریم ها قرار داشت و دشمن تلاش داشت تا زنجیره تولید و صادرات انرژی ما را مختل کند بنابراین از مصادیق بارز “ما می توانیم” است.

حجت الاسلام و المسلمین احمدی تاکید کرد: با بهره‌برداری از این خط لوله، انتقال خوراک به پالایشگاه نفت بندرعباس از مسیرهای پرهزینه دریایی به زمینی انتقال پیدا می‌کند که علاوه بر کاهش هزینه‌ها زمان انتقال بهبود می‌یابد و در زمینه امنیت و ناترازی انرژی بسیار تاثیر گذار است.

 طرح تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس، راهبردی ترین طرح پالایش نفت

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش این پروژه را به‌عنوان یکی از راهبردی‌ترین طرح‌های صنعت پالایش نفت در سال های اخیر اعلام کرد و گفت: این طرح با هدف تأمین خوراک پایدار پالایشگاه بندرعباس و افزایش تولید فرآورده‌های نفتی به بهره‌برداری رسید.

محمد صادق عظیمی فر در مراسم بهره‌برداری از پروژه ملی ا طرح تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس با اشاره به اینکه بهره‌برداری از خط لوله گوره-جاسک گامی استراتژیک در تأمین پایداری انرژی کشور است افزود: با بهره‌برداری از این طرح استراتژیک، چشم‌انداز روشنی برای تأمین پایدار انرژی، افزایش بهره‌وری و کاهش ناترازی در بخش انرژی کشور ترسیم شده است.

 

وی بهره‌برداری از این خط لوله را سبب استفاده حداکثری از ظرفیت پالایشگاه بندرعباس وارتقا چشمگیر  تولید فرآورده‌های نفتی کشور عنوان کرد و ادامه داد: بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌های موجود و خالی پالایشگاهی  از اولویت های ماست که در این رابطه در بازه زمانی بسیار کوتاهی به میزان تولید روزانه حدود ۱۰ میلیون لیتر بنزین و ۱۲ میلیون لیتر نفت‌گاز اضافه شده است.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، گام بعدی را معطوف به طرح های جدید پالایشگاهی  اعلام کرد و گفت : انتظار است با بهره برداری از طرح های جدید در انتهای دولت چهاردهم میزان تولید بنزین به 130  میلیون لیتر افزایش یابد.

عظیمی فر تصریح کرد : در حال پیگیری  مقوله‌ هوشمندسازی از تولیدتا مصرف تا پایان دولت هستیم.

وی  اضافه کرد : از ابتدای دولت چهاردهم دو طرح راهبردی ؛ خط انتقال لوله گوره- جاسک و خط لوله از بندرعباس به رفسنجان  را در دستور کار داریم .
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، تاکید کرد : این خطوط انتقال، علاوه بر تأمین خوراک پایدار پالایشگاه‌ها، امکان انتقال مؤثر فرآورده‌ها از جنوب به شمال کشور را فراهم می‌کنند و به کاهش ناترازی انرژی کمک خواهند کرد.

تأمین خوراک به‌صورت پایدار و به‌موقع نقش مؤثری در کاهش ناترازی انرژی کشور دارد

احمد مرادی، نماینده استان هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با بیان اینکه طول خط گوره – جاسک هزار کیلومتر است و این پروژه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌ها در کشور است گفت: تأمین خوراک به‌صورت پایدار و به‌موقع پالایشگاهها نقش مؤثری در کاهش ناترازی انرژی کشور دارد که احداث این خط لوله، اقدامی مهم همسو با پایداری انتقال خوراک و صرفه‌جویی قابل‌توجه دراین حوزه است.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد بنزین کشور با استفاده از پالایشگاه‌های استان هرمزگان تأمین می‌شود تاکید کرد : راه‌اندازی این خط لوله علاوه بر تأمین خوراک پایدار پالایشگاه بندرعباس، مشکلات ناشی از حمل‌ونقل دریایی، شرایط جوی و تحمیل هزینه های مازاد را برطرف می‌کند.

این طرح نماد خود باوری و اعتماد به نفس است

استاندار هرمزگان نیز در این آیین گفت : بهره برداری از طرح تامین خوراک پالایشگاه بندرعباس نماد خود باوری و اعتماد به نفس و صیانت از امنیت انرژی است.

محمد آشوری ابراز کرد : صنعت نفت کشور صنعتی استراتژیک است که می تواند به رشد ،تعالی کشور و توسعه ملی کمک شایانی نماید.

وی ادامه داد: صنعت نفت در هرمزگان علاوه بر کارکردهای استانی مانند اشتغال پایدار و افزایش در آمد استانی،  تاثیر بسزایی در افزایش در آمد ملی دارد که متعلق به همه ایرانیان است.

استاندار هرمزگان  از ورود صنعت نفت در حوزه مسئولیت های اجتماعی نیز خبر داد و گفت : ساخت مجتمع های آموزشی ، ساخت بیمارستان 264 تختخوابی ،احداث بیمارستان مادر و کودک و… از جمله اقدامات صنعت نفت در حوزه انجام مسئولیت های اجتماعی است.

آشوری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از ساخت سه مجتمع پترو پالایشی در شهرستان جاسک خبر داد و افزود : این پالایشگاهها تا سال ۱۴۰۷ بتدریج به بهره‌برداری می‌رسد.

یاد آور می شود؛سرمایه‌گذارطرح تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس، شرکت ملی نفت ایران ، کارفرمای اجرایی، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که با شرکت مارون مکانیک به‌عنوان پیمانکار اجرایی همکاری داشت و نخستین انتقال نفت خام به مخازن پالایشگاه بندرعباس در پنجم دی ۱۴۰۳ انجام شد.

پایان خبر/

خبرنگار : شهین صادقی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.